Introduktion til Iris API'er

Læs denne artikel om vores omfattende API-tilbud, der kan hjælpe dig med at forenkle dine daglige aktiviteter og udnytte dine data.

Opdateret over en uge siden

Kernefunktionerne i Trackunit Iris er baseret på vores sæt af API'er. Nye egenskaber er ofte forbundet med lanceringen af en ledsagende API. Så hvad er API'er, og hvordan kan du udnytte dem?

Hvad er API'er?

Kort sagt aktiverer API'er sikker tovejskommunikation mellem software. Denne kommunikation giver dig mulighed for at få live flådedata ind i andre programmer, herunder faktureringsportaler, ERP-systemer eller brandede applikationer.

API'er gør det muligt for dig at bruge dine data på flere forskellige måder, herunder til nem deling af oplysninger, forenkling af din daglige drift og strømlining af nye indtægtsmuligheder. For udlejningsfirmaer betyder dette en udvidelse af processerne, fordi hele økosystemet med din blandede flåde kan forbindes. For OEM'er betyder det frigørelse af yderligere datapunkter, der bidrager til datadrevne designs.

I stedet for, at udviklere har brug for at forstå de indre funktioner i hver softwarekomponent, som de ønsker at bruge, kan de bruge API til at anmode om det, de skal bruge. Dette gør det nemmere for forskellige programmer at samarbejde.

Picture 1.png

Udnyttelse af API'er gennem de videreudviklede API-egenskaber i Trackunit

API-nøgleaktivitet i Trackunit kan spores gennem videreudviklede metadata, herunder oprettelsesdato, seneste aktivitet og oprettelsesdetaljer for hver API-nøgle.

Nedenfor kan du se de forskellige formål med og praktiske eksempler på brugen af hver API-nøgle:

Telematikfundament

Navn: ISO Export (AEMP 2.0) API: Snapshot data access

Værdi: Vi ønsker at være ét skridt foran i forhold til datadelingsudviklingen i byggebranchen, og derfor understøtter vi alle Machine Insights via vores ISO 15143-3 API (AEMP 2.0). Du får præcis samme indsigter i API'en, som kan ses for det specifikke udstyr i Manager og Go.

Eksempel på brug: Integrer nemt et opdateret overblik over din flådes Machine Insights i andre vigtige forretningssystemer, f.eks. dit ERP-system, se telematikdata for specifikt udstyr, f.eks. aktuel udnyttelse. Opret dashboards for at have et overblik over den aktuelle tilstand og udnyttelse af din flåde

Navn: Location API

Værdi: Synkroniser GPS-koordinaterne for dit udstyr med tilsluttede programmer for at hente og spore dit udstyr.

Eksempel på brug: Bevar overblikket over den præcise placering af alt dit udstyr i vigtige apps, på pladser eller i programmer. Udnyt sporingsløsninger, der er skræddersyede til din virksomhed, så du altid kan besvare følgende spørgsmål:

• Hvor er mit udstyr?

• Er mit udstyr det rette sted?

• Er mit udstyr ankommet til stedet?

• Er mit udstyr forsvundet?

Organisatorisk administration

Navn: Users API

Værdi: Synkroniser alle dine handlinger vedrørende brugere i dine kernesystemer (oprettelse, sletning og opdatering af brugere) med dine Trackunit-konti for nem administration.

Eksempel på brug: Opret eller opdater automatisk nye brugere i Trackunit, når du foretager ændringer i dine tilsluttede apps og programmer. Slet brugere automatisk på tværs af alle platforme for at sikre, at dine data forbliver sikre.

Udstyrsadministration

Navn: Asset API

Værdi: Nu til dags indbefatter sporing af udstyr alle slags maskiner, lige fra store byggekraner og gravemaskiner til komprimatorer og el-værktøjer. Vi har ét ord, der dækker hele dette område: udstyr.

Med denne API anvender du én enkelt API til at hente referencer for andre API'er på tværs af dit sporede udstyr, uafhængigt af de telematiske løsninger, der anvendes til sporing. Dette er den centrale API, der bruges til at få vist en liste over hele din flåde.

Eksempel på brug: Få vist metadata, herunder mærke, model, navn og serienummer (f.eks. VIN), for dit udstyr. Udstyrs-id'et herfra bruges som en nøgle til de fleste andre API'er.

Navn: Asset - Share & Transfer API

Værdi: Administrer deling og overførsel af udstyr fra ethvert tilsluttet system, og synkroniser handlingerne med dine Trackunit-konti.

Eksempel på brug: Automatiser effektivt udlejninger og salg af udstyr ved at synkronisere delings- eller overførselshandlinger, der er blevet initieret i dit ERP-system, med Trackunit. Sørg for, at dine data forbliver konsistente på flere platforme uden dobbeltarbejde. Oprethold en nøjagtig opgørelse i alle dine tilsluttede systemer.

Navn: Groups API

Value: Synkroniser konfigurationen af grupper fra Trackunit Manager til dine tilsluttede programmer for at håndtere opgaver.

Eksempel på brug: Brug information om udstyrsgrupper som et fundament for dashboards og målinger, så du kan sammenligne kunder, arbejdspladser eller andre grupper, der er vigtige for din virksomhed. Brug grupper i dit ERP-system til at strømline faktureringsprocessen.

Navn: Sites

Værdi: For entreprenører og udlejningsfirmaer med flåder og udstyr, der er fordelt på flere arbejdspladser eller depoter, er det vigtigt at opnå en opdateret visning af status for udstyret på hver plads.

Pladserne giver et overblik over udstyr på tværs af hver arbejdsplads, så projekterne kan afsluttes hurtigere og mere effektivt.

Eksempel på brug: Synkroniser placeringer af pladser og tilgængeligt udstyr med andre systemer, og gør det muligt for automatiserede arbejdsgange, baseret på arbejdspladser, at eliminere behovet for løbende, manuel administration på stedet.

Se opdateret information om lagerbeholdning på arbejdspladser og depoter i din bygge- og anlægssoftware, og skab mere effektivitet i opsamlingsvolumener og ruteplanlægning.

Navn: Custom Fields API

Værdi: Custom Fields API giver dig mulighed for at indsamle og organisere vigtige og relevante metadata, hvilket fremmer effektiv datakategorisering og effektive hentningsprocesser.

Eksempel på brug: Sikrer nøjagtig gengivelse af data og fremmer større indsigt og højere effektivitetsniveauer ved analyse og anvendelse af disse data. Du får ligeledes mulighed for at tilpasse dine data i Trackunit Iris uden at være begrænset af foruddefinerede systemer.

Konfiguration

Navn: Asset - Onboarding API

Værdi: Nem onboading og offboarding af Kin-tagget udstyr via API.

Eksempel på brug: Tilføj effektivt nyt udstyr til din Trackunit-konto gennem Bluetooth-telematik.

Navn: Machine - Onboarding API

Værdi: Nem onboading og offboarding af maskintypeudstyr via API.

Eksempel på brug: Tilføj effektivt nyt maskintypeudstyr til din Trackunit-konto.

Navn: Telematics Device API

Værdi: Telematics Device API tilbyder problemfri adgang til en række funktioner for at lette informationshentning med enheden og konfigurationsstyring, samt for nemt tilsyn med en flåde af telematiske enheder.

Eksempel på brug: Få mulighed for programmatisk at styre enheder og spore fremskridtene i de ønskede konfigurationer på hver enhed. API giver også udviklere adgang til detaljeret tilstandsdokumentation for hver enhed, hvilket giver dem mulighed for at identificere og udforske uudnyttede konfigurationsmuligheder.

Navn: Alert Configuration API

Værdi: Denne API giver dig mulighed for effektivt at konfigurere dine alarmer, herunder mulighed for avancerede konfigurationer såsom brugerdefineret planlægning.

Eksempel på brug: Opret aktivitetsalarmer og tyveribaserede alarmer. Tilpas planlægning af bevægelsesbaserede tyverialarmer.

Dataarkiv

Navn: ISO Export (AEMP 2.0) API: time series data access

Værdi: Denne API er en hjælp til dem, der ønsker at arbejde med udstyrsdata fra en bestemt periode. Tidsseriens slutpunkter for vores ISO 15143-3 API (AEMP 2.) understøtter alle Machine Insights, og du får også vist maskinfejl i dette slutpunkt, f.eks. CAN-fejl.

Eksempel på brug: Denne egenskab er enkel at bruge, især for små flåder, og den udgør et fantastisk værktøj i forhold til at opnå indsigt i forudgående steder eller andre telematikindsigter for udstyr.

Navn: Time Series API

Værdi: Denne API er centreret omkring maskinnumeriske data fra angivne tidsintervaller, og den er derfor mere fleksibel end vores AEMP/ISO-15143 API. Den giver mulighed for at forespørge på en udvalgt machine insight eller avancerede sensormålinger med enkelte værdier for et bestemt tidsinterval, og den kan aggregere værdierne baseret på dine behov (f.eks. hver time, dagligt, ugentligt, månedligt osv.).

Indhent nemt tidsseriedata om en maskine, f.eks. arbejds- og tomgangstimer, brændstof- og DEF-forbrugsniveauer, batterispænding og meget mere.

Eksempel på brug: kab bedre dataudnyttelse gennem avancerede forespørgselsmuligheder ved hjælp af PromQL, f.eks. til identifikation af præcisionsforbrug eller forkert brug af udstyr. Brug disse yderst effektive API-slutpunkter til at opbygge tilpassede dashboards og rapporter ved at kombinere data fra machine insights og avancerede sensorer med relation til dit udstyr.

API-funktionen: servicestyring

Navn: Service Management API

Værdi: Synkroniser data fra appen Servicestyring til dine tilsluttede programmer for at administrere vedligeholdelsesprocessen.

Eksempel på brug: Tildel teknikere kommende eller aktuelle serviceopgaver i dit administrationssystem til arbejdsgange. Integrer kommende servicebehov i dit ERP-system for at købe dele og administrere lageret.

API-funktionen: administration af adgang

Navn: Access Management API og Operators API

Værdi: Strømlin nemt, hvem der kan få adgang til udstyr, for at forbedre operatørsikkerheden og begrænse uautoriserede bevægelser via API'er.

Eksempel på brug: Registrer og administrer effektivt operatører med autorisation til at bruge dit udstyr. Administrer digitale nøgler og pinkoder for at låse dit udstyr op fra ét centralt system.

API-funktionen: rapportering af emissioner

Værdi: Integrer nemt emissionsdata med vigtige forretningssystemer eller andre datakilder for at strømline indsigter og daglig administration og opnå et godt indblik i, hvordan det går med dine emissionsmål.

Praktisk eksempel: For at aktivere brugere, der skal måle og benchmarke emissioner enten på tværs af flåden, for individuelt udstyr, på arbejdspladser eller i forskellige tidsperioder, står følgende API-slutpunkter til rådighed: periode, dagligt, månedligt, arbejdsplads og levetid.

​​​​​Ud over de ovenfor anførte REST API-egenskaber tilbyder vi også en GraphQL API-grænseflade. Vores REST API'er er designet til kun at vise ét enkelt domæne i Trackunit-datamodellen. Hvis du har brug for data fra forskellige dele af Trackunit-datamodellen, kan du overveje at bruge GraphQL API i stedet for de individuelle REST API'er. Generelt tilbyder GraphQL API også mere fleksible forespørgsler og henter kun de nødvendige data. Derfor bliver det nemmere hurtigt at hente de data, der er nødvendige i din app.

Besøg vores Developer Hub for at lære, hvordan du kan bruge dataene til flere forskellige formål, herunder nem deling af oplysninger, forenkling af dine daglige opgaver og strømlining af nye indtægtsmuligheder.

Adgang til Iris API'er i Trackunit Manager

Du kan finde din API-adgang i administrationsfanen i din Trackunit Manager-konto.

1. Log ind på Trackunit Manager

2. Gå til Administration

3. Vælg API-adgang i menuen i venstre side

💡 Tip: Du kan følge trinnene i vores omfattende guide om API-adgang, som du finder i vores Developer Hub her: https://developers.trackunit.com/reference/access-token