Hvordan læser jeg Overblikket i My Network-appen?

Med My Network-appen kan du selvdiagnosticere og løse telematikproblemer samt øge enhedens helbredstilstand for øget oppetid og stabilitet.

Opdateret over en uge siden

My Network-appen er tilgængelig i alle OEM-abonnementer og i Fleet Plan-abonnementerne Expand og Evolve

Sådan læses Overbliks-siden

Overblikket i My Network viser vigtige KPI'er, der hjælper dig med at overvåge forskellige enheders statusser og indstillinger. KPI'erne er organiseret i kort i tre forskellige kategorier:

• Tilslutningsmuligheder og data

• Enhedsstrøm

• Konfiguration af enhed

Find siden ved at gå til My Network-appen, og vælg Overblik.

My network overview DK.png

Hvert kort har konfigurerbare tærskler, advarselsgrænser og enhedstypedækning. Læs mere om de enkelte kort længere nede i artiklen.

Bemærk: En enhed skal installeres og aktiveres for at kunne inkluderes som en KPI.

Forstå Enhedstilstanden

I øverste højre hjørne af overblikssiden finder du enhedstilstanden for enheder på tværs af flåden. Hver telematikenhed har en enhedstilstandsparameter, der er beregnet på basis af faktorer, som anses for vigtige for en enheds tilstand, og evnen til at sende data. Enhedenstilstanden kan være enten fremragende, rimelig, eller

dårlig. En Fremragende score betyder, at enheden er fuldt funktionsdygtig, og at den rapporterer data stabilt.

En enhed ændrer tilstand fra f.eks. fremragende til rimelig, hvis mindst én betingelse ændres, f.eks. "Ingen data", i mere end 14 dage.

Bemærk: Enhedstilstandene kan ikke konfigureres, og de fungerer uafhængigt af eventuelle konfigurationer lavet på et bestemt kort. Se, hvordan du konfigurerer et kort, her

My network Helath Score DK.png

Se, hvordan scoren tildeles en telematikenhed, i tabellen nedenfor

Dårlig

Rimelig

Fremragende

Relevante enheder

Ingen data

> 30d.

> 14d.

Standard

Alle enhedstyper

Ingen GPS-fix

-

> 30d.

Standard

Alle enhedstyper

Ekstern strøm

-

< 5,85 V (4,5 V + 30 % buffer)

Standard

Kun TU 200/300/400/500/600

Batteriniveau

< 3,5V

< 3,78 V

Standard

Kun TU 200/300/400/500/600 og Spot

Batteriniveau (Spot 2)

< 2,8V

< 3 V

Standard

Spot 2

Ingen CAN-data

-

Når alle betingelser er sande:
- har enheden CAN-understøttelse
- var enheden i drift efter implementering af CAN-profil
- er der ingen CAN-data eller nyeste CAN-data er ældre, end da CAN-profilen blev implementeret

Standard

Kun TU-enheder med en CAN-profil

Problemer med driftstimer

0 timer per dag

- sporadiske timer
- timer fra CAN ændret
- 24 timer per dag

- intent problem
- timer fra CAN er ikke oplyst

Kun relevant for enheder, der rapporterer driftstimer

Sådan læses de forskellige kort

Tilslutningsmuligheder og data

Connectivity and data DK.png

Ingen data
Overvåger antallet af enheder, der ikke har overført data i et vist antal dage.
Tærsklen kan konfigureres.

Ingen GPS-fix
Overvåger antallet af enheder, der ikke har overført et GPS-fix i et vist antal dage.
Tærsklen kan konfigureres.

Problemer med driftstimer
Overvåger antallet af enheder, der har problemer med at rapportere maskinens driftstimer, opdelt i følgende parametre:

• Sporadiske timer

Dette filter registrerer, om den senest modtagne værdi for driftstimer fra enheden er lavere end den sidst registrerede værdi, for eksempel, at antallet af driftstimer falder.

Både CAN-driftstimer og input-timer er inkluderet.

Der pålægges yderligere betingelser for at bortfiltrere falske positiver:

• antallet af dataudsving skal være større end 1

• forskellen mellem værdien for seneste driftstimer og den næste værdi skal være større end 30 minutter.

Analyseperioden er 5 dage.

• Timer fra CAN ændret

Dette filter registrerer, om forskydningsværdien for driftstimer er ændret fra standard 0 til noget, der ikke er 0, og der registreres CAN-timer.

Der foretages en kontrol, hvis driftstimer blev modtaget fra CAN inden for 5 dage. Hvis ikke, er enhederne ikke inkluderet i filteret.

• Timer fra CAN ikke oplyst

Dette filter registrerer, om driftstimer ikke registreres fra CAN, mens nedenstående betingelser er opfyldt:

• Enheden har CAN-understøttelse

• Enheden har tildelt CAN-filter, som har driftstimer inkluderet

Der foretages følgende kontroller:

Sidste data for CAN-driftstimer er ældre end 7 dage i forhold til opdatering af motorstatus.

• Rapportering 0 timer i døgnet

Enhedens værdi for driftstimer er sat til 0. Endvidere skal enheden være aktiv.

Både CAN-driftstimer og input-timer er inkluderet.

Analyseperioden er 5 dage.

• Rapportering 24 timer i døgnet

Enhed, der rapporterer mere end 23,5 time om dagen. Alle deltaer mellem værdier for de næste driftstimer lægges sammen for at beregne denne værdi.

Analyseperioden er 5 dage.

Ingen CAN-data
Overvåger antallet af enheder, der har en CAN-profil og har været i drift efter at have fået tildelt CAN-profilen, men endnu ikke har sendt nogen CAN-data.

Enhedsstrøm

Device power DK.png

Ingen ekstern strøm
Overvåger antallet af enheder, hvor den seneste meddelelse modtaget fra enheden indikerede den eksterne strømforsyning som nul.

Ingen batteristrøm
Overvåger antallet af enheder, hvor den seneste meddelelse indikerede, at enhedens interne batteriniveau var for lavt. Hvis batteriniveauet er 3685 mV eller derunder, tæller det som "for lavt".

Tærsklen kan konfigureres.

Konfiguration af enhed

Device configuration DK.png

Forældet firmware
Kun for OEM-kunder.

Overvåger antallet af enheder, hvor firmware-versionen er lavere end 63.00. Tager kun TU500-, TU501- og TU600-modeller i betragtning.

Ingen kryptering
Kun for OEM-kunder.

Overvåger antallet af enheder, der kommunikerer med IRIS-gatewayen, hvor der ikke er forhandlet om kryptering. Enhederne sender data ukrypteret. Denne KPI ignorerer enheder på Zitcom-gatewayen, da kryptering ikke understøttes på den platform.

Bluetooth deaktiveret
Overvåger antallet af enheder, hvor Bluetooth-scanning er deaktiveret. Inddrager kun enheder med Bluetooth-understøttelse.