Hvordan opretter jeg en Udnyttelsesrapport?

Hold styr på, hvor maskinerne befinder sig, og overvåg deres performance på tværs af forskellige mærker, typer og modeller.

Opdateret over en uge siden

At opretholde en sund og produktiv, blandet flåde på forskellige lokaliteter kræver kontinuerlig overvågning, sammenligning og analyse af maskinernes præstation for at finjustere maskinpuljen, så markedskravene opfyldes, og vedligeholdelsesomkostningerne reduceres.

Opret rapporten

Log ind i Trackunit Manager

1. Vælg Rapporter i menuen til venstre

2. Klik på Udnyttelsesrapport i rapportvinduet

Utilization report DK.png

3. Vælg et Datointerval ved at oprette et brugerdefineret interval eller vælge en af de foruddefinerede muligheder

4. Vælg Filtrer efter grupper, kunder, zoner eller enkelte maskiner

5. Zoom ind på de særlige grupper/kunder/zoner/maskiner, du ønsker at inkludere i rapporten. Vælg fra dropdown-menuen. For maskiner kan du også bruge søgningen til at finde navn, mærke, type og/eller model.

Hvad du gør som det næste afhænger af, om du ønsker at:

Evaluere, hvor godt dine maskiner udnyttes i forhold til det fastsatte mål

1. I Dagligt anvendelsesmål skal du vælge maskinernes forventede daglige antal anvendelsestimer. Dette angiver, hvor mange timer om dagen du forventer, at maskinen er aktiv

2. Klik på Udarbejd rapport

De dage, hvor maskinen har nået den forventede daglige anvendelse, vil blive fremhævet, hvilket hjælper med til at identificere den samlede maskinbrug i det valgte datointerval.

På denne måde kan du evaluere, om maskinens samlede antal driftstimer stemmer overens med det forventede mål, for at vurdere, om maskinen blev brugt optimalt i forhold til sit potentiale. Hvis intet er fremhævet, angiver det potentiel underudnyttelse, da maskinenarbejdede mindre end forventet.

Få en bedre forståelse af udnyttelsen af maskiner

1. I Dagligt anvendelsesmål skal du vælge maskinernes forventede dagligeanvendelsestimer eller-minutter

2. Aktivér Inkluder arbejdsdagtimer

3. Klik på Udarbejd rapport

Nu får du vist tre antal timer pr. dag. Det første vil være maskinens driftstimer, det vil sige de timer, hvor maskinens motor var tændt. Den andet er det samlede antal dagligearbejdstimer, hvor maskinen blev brugt, og dermed den første og sidste aktivitet registreret i løbet af dagen.

Brug denne kombination af data til bedre at forstå, hvor meget dine maskiner blev brugt, fordi de samlede driftstimer ikke afdækker den fulde brugstid formaskinerne (f.eks. sakseløfter)

Evaluere, om maskinerne bruges til deres optimale kapacitet

1. I Dagligt anvendelsesmål skal du vælge maskinernes forventede dagligeanvendelsestimer eller-minutter

2. Aktivér Inkluder arbejds-og tomgangstimer

3. Klik på Udarbejd rapport

Nu får du vist tre antal timer pr. dag. Det første vil være maskinens driftstimer, det vil sige de timer, hvor maskinens motor var tændt. Dette efterfølges af en kolonne med maskinensarbejdstimer, dvs. når en maskine er i produktiv drift. Til sidst kan du se en kolonne med maskinens tomgangstimer, dvs. når en maskine er i drift uden et nyttigt formål.

Bemærk: For at du kan se opdelingen mellem produktive og ikke-produktive driftstimer, skalmaskinerne sende de rigtige data. Disse data kommer enten direkte fra CAN-profilen eller kan konfigureres på siden Maskintelematik. Ellers er driftstimer lig med arbejdstimer, da vi ikkehar oplysninger om maskinens tomgangstid.

Sådan læser du den udarbejdede rapport

Når du opretter en rapport, får du vist:

• En oversigt over det samlede antal driftstimer, og hvor godt den enkelte maskinepræsterede i forhold til forventet brug. Det samlede forventede brug er baseret på Dagligt anvendelsesmål x dagene i det datointerval, du vælger.

• Hvis du f.eks. angiver 8 timer som det forventede anvendelsesmål, ville det være lig med 40 timer om ugen, hvis det er den varighed, du har valgt til at oprette rapporten ud fra

• Hvis du tilføjer opdeling i arbejds-og tomgangstimer, holdes de op imod det samledeantal driftstimer i datointervallet, så du kan forstå, hvor produktivt den enkeltemaskine arbejdede, mens den var i drift.

• Maskinen var f.eks. i drift i 50 timer i datointervallet, men den arbejdede kun 20 timer produktivt, de resterende timer varden i tomgang.

Resten af rapporten består af en oversigt over maskinernes daglige brug baseret på driftstimer, arbejdsdagsaktivitet og opdelingen mellem produktive arbejdstimer og tomgangstimer.

1. Samlet antal driftstimer

2. Antal dage, hvor driftstimerne nåede dine forventede anvendelsestimer

3. Daglige driftstimer/arbejdstimer/tomgangstimer/arbejdsdagtimer præsenteret over 7 dages ugeoversigt over perioden på 4 uger (1 måneds repræsentation) på én side

💡 Tip: Hvis maskinen når Dagligt anvendelsesmål (f.eks. 6 timer om dagen), fremhæves dagen i ugevisningen. På denne måde kan du hurtigt finde de dage, hvor maskinen blev brugtmindre, og bestemme den samlede udnyttelse af maskinen “Blev den brugt mere ellermindre i sidste uge end forventet?“

Planlæg rapporten

Når du har oprettet rapporten, kan du planlægge den så den automatisk bliver sendt til folk i og uden for din organisation. Se hvordan du planlægger en rapport her