Alle samlingerIris API'er og platformsikkerhed
Ofte stillede spørgsmål om platformssikkerhed

Lær mere om Iris, Trackunits IoT-platform.

Opdateret over en uge siden

Alle Trackunits produkter kører på vores specialbyggede IoT-platform, Iris. Iris er designet særligt til byggebranchen. Når du får indsigt i realtid i din tilsluttede flåde - uanset om det er via Trackunit Manager eller en af vores apps - så er det Iris i aktion. Diagrammet nedenfor viser nogle af de mange ansvarsområder, som Iris dækker.

Med en så central position i vores telematikløsning og et så stort dataflow er det afgørende, at Iris er sikker og robust. Derfor er sikkerhed en hjørnesten i hele vores virksomhed. Iris og alle Trackunit-produkter er designet og udviklet i henhold til følgende sikkerhedsprincipper.

Vores sikkerhedsprincipper

1. Vi holder vores platform sikker. Dine data er i vores platform. Derfor har vi fokus påløbende at scanne, overvåge og opdatere vores platform

2. Vi krypterer data fra din maskine og telefon hele vejen til Iris-platformen (krypteringunder overførsel)

3. Vi krypterer data med kryptering på diskniveau (kryptering i hvile)

4. Vi samarbejder med førende leverandører af cybersikkerhed om at udføre tredjeparts-penetrationstest af vores løsning for at kontrollere, at vi gør tingene rigtigt–og få hjælp til at rette det, når vi ikke gør

5. Vi ved, at din forretning er afhængig af os, og derfor har vi teknikere på vagt døgnetrundt alle årets dage for at holde Trackunit Iris-platformen kørende uden problemer

6. Vi giver omfattende undervisning i sikkerhed og dataetik til alle udviklere, derarbejder på vores løsninger, og vi samarbejder med etiske hackere

7. Vi behandler personoplysninger i overensstemmelse med GDPR og gemmer alle identitetsstyringsdata i et topmoderne SOC2, ISO27001, ISO27018, FED-RAMP,CSA Level2-certificeret identitetsstyringssystem

Ofte stillede spørgsmål

Er mine data krypteret?

Ja, alle dine data gemmes og overføres på en sikker måde. Den nuværende generation af Trackunit-hardware (50x-60x serien) understøtter SSL(DTLS1.2) ved brug af den NIST-anbefalede AES-GCM-kryptering. Services på Iris(Trackunit Manager, Trackunit Go osv.) og Iris kommunikerer via sikre REST-interfaces ved hjælp af HTTPS-kryptering.

Hvor hostes Iris?

Iris hostes primært på offentlig cloud-infrastruktur (Amazon Web Services i Irland), men nogle services kører i private cloud-datacentre i Danmark.

Hvordan er Iris’ oppetid?

Alle Iris-komponenter implementeres i redundante konfigurationer, der giver mulighed for dynamisk skalering og opdatering. Dette minimerer risikoen for nedetid eller tab af data på grund af fejl eller vedligeholdelse.

Vi overvåger løbende Iris-platformen med en bred vifte af test, der dækker både brugerscenarier og kritiske funktioner i platformen, Trackunit Manager og vores mobile applikationer.
Hvis der opdages en uregelmæssighed eller fejl, underrettes vores teknikerteam øjeblikkeligtog automatisk, hvilket muliggør hurtig genopretning og afhjælpning af problemet. Vi har teknikere siddende klar ved telefonen døgnet rundt alle årets dage.

Du kan altid se den aktuelle status for alle Trackunit-systemer, herunder Iris, på status.trackunit.com

Her kan du også se aktuelle eller tidligere problemer samt tilmelde dig notifikationer.

Hvem kan få adgang til mine data?

Tilladelser og adgang til dine tilsluttede aktiver administreres af dig. Brugere kan kun se deaktiver, de har fået adgang til. Dette kan være hele din flåde eller kun få udvalgte aktiver.

Trackunit-adgang til Iris-datalagre og -services er strengt begrænset til personale, der har brug for adgang i professionelt øjemed, og adgang er kun mulig via en sikker VPN med MFA(multi-factor-authentication).

Hvordan fungerer Kin Bluetooth-netværket?

Kin-enheder (robuste Bluetooth-aktiverede “tags”) spores ved hjælp af Trackunit Raw-enheder i nærheden samt mobilapps. Vi bruger enhedens netværksforbindelse til at overføre tag-data.

GPS-placeringen af detekteringsenheden kombineret med forskellige algoritmer bruges til at udlede placeringen af Kin-tagget.

Når en enhed ser et tag i nærheden, og der oprettes en lokal Bluetooth-forbindelse, modtager enheden datapakker fra tagget, som derefter krypteres og videresendes til Iris-platformen. Iris-platformen sikrer, at den modtagne pakke kun gemmes på den konto, der er knyttet til tagget. Der gemmes ingen oplysninger på enhedskontoen.

Hvis et af dine tags sender data via en telefon eller enhed, der ikke tilhører dig, modtager du ingen oplysninger om telefonen eller enheden. Omvendt modtager ejeren af telefonen ellerenheden ingen oplysninger om dit tag – ikke engang at den har overført data.

Er Trackunit i overensstemmelse med GDPR?

Hos Trackunit lægger vi vægt på at respektere dit privatliv, og vi er i fuld overensstemmelse med GDPR. Du kan læse Trackunits fortrolighedsprincipper og -politik her