Sådan får du succes med adgangskontrol

Se, hvem der betjente maskinen på ulykkestidspunktet, fakturer for faktisk brug af udstyr, eller øg sikkerheden.

Opdateret over en uge siden

Følgende artikler viser, hvordan du kan bruge DualID-adgangskontrolsystemet til bedre at styre dine udlejningsmaskiner eller det udstyr, du ejer.

Læs alle artikler, eller klik på den, der er relevant for dig.

Generel introduktion til DualID-adgangskontrol

Forudsætninger

Hvis du vil bruge adgangskontrol, skal du have den rigtige hardware installeret. Her er en oversigt over den grundlæggende hardware, du bør overveje:

• DualID-tastatur

• RFID-kortlæser (valgfri)

• RFID-kort (MIFARE-kompatibelt) (valgfri)

Opsætning af adgangskontrol i Trackunit Manager:

Nøglernes gyldighed

Du kan styre, hvor længe en maskine forbliver åben, efter at tændingen er blevet slukket. Dette tidsrum bør ikke være for kort, da operatøren muligvis slukker maskinen i nogle få minutter under normal drift. Det bør heller ikke være for langt, da uuddannede operatører kan bruge maskinen, hvis adgangsnøglen til maskinen er åben.
Ideelt set bør indstillingen angives til et sted mellem 1 og 10 minutter.

API

Du kan administrere dine adgangsnøgler gennem et ERP-system via en API-forbindelse. Yderligere oplysninger findes i afsnittet om API i slutningen af denne artikel

Øg sikkerheden på arbejdspladsen

Betjening af maskiner kan være forbundet med en vis fare. Mange maskiner kræver operatører med professionel træning og licens til at bruge dem, det være sig en 9-ton gravemaskine eller en 30 meters bomløft. Men på en stor arbejdsplads kan uuddannet personale nogle gange få adgang til en maskine, de ikke er trænet til at bruge. Ofte “bare for at flytte den” eller fordi ressourcerne er knappe. Men sikkerhed på arbejdspladsen tillader ikke kompromiser eller at der skydes genvej.

Med adgangskontrol kan du undgå uautoriseret brug af dine maskiner, samtidig med at sikkerheden øges.

Sådan gør du:

1. Installér og aktivér adgangskontrol på alle relevante maskiner.Se hvordan du kommer i gang med adgangskontrol her

2. Opret adgangsnøgler til dine operatører. Ideelt set ved at bruge RFID-kort, men det kan også være en PIN-kode. Se hvordan du håndterer dine adgangskontrolnøgler her

3. Angiv, hvem der skal have adgang til hvilket udstyr. Du kan tilføje IPAF-licensnummeret på operatørerne, hvis det er tilgængeligt

4. Sørg for at oprette en master PIN-kode, som formanden, flådeadministratoren, og/eller driftslederen altid har til rådighed. Således kan maskiner hurtigt flyttes, hvis de blokerer trafikken eller hvis der opstår en nødsituation. For at øge sikkerheden, bør denne nøgle ændres efter anvendelse.

Med disse 4 trin har du alle de nødvendige forudsætninger på plads for at undgå uautoriseret brug af dine maskiner. Sørg for, at dit personale er behørigt uddannet i at bruge systemet, og etabler en klar proces, hvor alle operatører altid har deres adgangsnøgle med sig, og vigtigst af alt aldrig låner deres adgangsnøgler ud til uuddannede operatører.

Undersøg, hvilken operatør/adgangsnøgle, der blev brugt på hvilken maskine på hvilket tidspunkt

I Driftsrapporten under fanen Rapport kan du se, hvilken adgangsnøgle der var aktiv på hvilken maskine i et bestemt tidsrum. Se hvordan du genererer en driftsrapport her

Du kan søge efter maskiner, kunder, grupper, operatører (nøgle), operatørens virksomhed eller zoner. Rapporten vil vise dig maskinaktivitet kombineret med operatøroplysninger.

Nedenfor finder du et eksempel på en rapport med forklaringer af datapunkterne.

Access control use case- operations report.png

Hvis du ønsker at analysere maskinbrug i en bestemt periode, f.eks. mens en bestemt operatør brugte maskinen, kan du gøre det under Machine Insights under Asset Home (kun for Insight-kunder) eller du kan spore maskinens bevægelser under fanen Bevægelse

Øg gennemsigtigheden i din faktureringsproces med maskinpuljer

Access control use case sub-comtractors.png

Du er måske en entreprenør, der har lejet 20 maskiner fra et udlejningsfirma til et bestemt projekt. På arbejdspladsen har du hyret tre underleverandører til at tage sig af elinstallationer, fundament og VVS. Alle tre underleverandører har adgang til puljen af 20 maskiner. Men du vil gerne have overblik over, hvor mange timer hver underleverandør bruger maskinpuljen, og fakturere dem ud fra dette.

Sådan gør du med adgangskontrol:

1. Opret og navngiv en gruppe, der indeholder de 20 maskiner. Læs mere om grupper her

2. Opret adgangsnøgler til underleverandørerne. Du kan enten oprette et antal identiske nøgler til hver underleverandør eller oprette individuelle nøgler til hver operatør hos underleverandørerne. Se hvordan du opretter adgangsnøgler

3. Gør det nemt at identificere, hvilken nøgle der tilhører hvilken underleverandør

4. Definér hvilke nøgler der skal have adgang til hvilke maskiner. For eksempel kan elektrikerne kun have brug for adgang til sakseliften og ikke til gravemaskinen

5. Sørg for at oprette en master PIN-kode, som formanden, flådeadministratoren, og/eller driftslederen altid har til rådighed. Således kan maskiner hurtigt flyttes, hvis de blokerer trafikken eller hvis der opstår en nødsituation. For at øge sikkerheden, bør denne nøgle ændres efter anvendelse.

Med det grundlæggende på plads, kan du begynde at høste fordelene ved at fakturere baseret på maskinpuljer.

Sådan bruger du rapporter til fakturering

Opret en Driftsrapport under Rapport-fanen. Vælg hvilke maskiner, klienter, grupper, operatørvirksomheder, operatører eller zoner, du ønsker at basere din rapport på.

Bemærk: Operatørens virksomhed kan tilføjes til hver nøgle, når du opretter nøglen.

Nedenfor kan du se et eksempel på en driftsrapport baseret på december måned, der viser to virksomheder, hvor operatører havde adgang til vores maskinpulje.

På side 1 i rapporten finder du en samlet oversigt over driftstimerne fordelt mellem virksomhederne, dvs. underleverandører.

Access control use case-reports1.png

På de følgende sider finder du oplysninger om hver enkelt maskine og driftstiden opdelt mellem operatørerne, dvs. nøgler.

access control use case-reports2.png

For at få øget fleksibilitet og flere sorteringsmuligheder kan du eksportere rapporten til Excel.

Nu er du klar til at begynde fakturering

Du kan nu bruge disse oplysninger til at beregne det korrekte antal timer, hver entreprenør har brugt maskinerne i din maskinpulje. Rapporter eller Excel-ark kan, hvis det er nødvendigt, vedlægges dine fakturaer.

Spær for start af maskiner via fjernadgang

Du kan bruge adgangskontrol til at spærre maskiner fra at starte via fjernadgang. Det gør du ved at låse det installerede relæ i åben position og dermed forhindre tændingen i at starte motoren.

Det kan du gøre når:

• En fjerndiagnose af maskinen viser, at maskinen ikke er sikker til drift

• Kunden ikke har betalt sine regninger

Du kan stoppe en maskine fra at starte på to måder:

• Lås en maskine i Oversigt på kortet i Manager Classic

• Lås en maskine ved at deaktivere alle adgangsnøgler

Lås en maskine i Oversigt på kortet i Manager Classic

Bemærk: Lock/unlock-funktionen skal være aktiveret. Hvis du ikke har adgang til den, kan du se, hvordan du får det her

1. Gå til kortvisningen og klik på Oversigt

2. Lås maskinen ved at trykke på Lås enheder/lås enheder op. En låst maskine vil vise en lukket hængelås.

map overview_dk.png

lock or unlock_dk.png

Lås en maskine ved at deaktivere alle adgangsnøgler

1. Gå til Manager Classic --> Opsætning --> Flåde

2. Vælg en maskine og klik på Ret

3. Under Adgangskontrol skal du indstille Adgangskontrol-tilstand til Låst for alle

Maskinen vil ikke starte nu, selv om operatøren præsenterer en gyldig nøgle.

Det er vigtigt at bemærke, at du ikke kan stoppe en maskine, der er i drift. Du kan kun forhindre en maskine i at starte igen, når tændingen er slukket. Dette er bevidst, da det kan være farligt at standse en maskine under drift.

Vi anbefaler desuden at advare kunden eller operatøren af maskinen, før du låser den via fjernadgang.

Kontrollér adgangskontrol i din ERP-software via API

Trackunit tilbyder effektive og brugervenlige API'er, som giver dig mulighed for at eksportere data til eksterne ERP-systemer samt at kontrollere indstillinger i Trackunit Manager via fjernadgang. Du kan finde detaljerede beskrivelser og dokumentation af vores API'er på https://dev.trackunit.com/ (kun på engelsk).

For adgangskontrol er de relevante anmodninger:

CreateKey: https://dev.trackunit.com/docs/key
Brug denne POST-anmodning til at oprette nøgler.

CreateGroup: https://dev.trackunit.com/docs/group
Brug denne POST-anmodning til at oprette grupper.

For at oprette en maskinpulje, som beskrevet ovenfor, kan du nemt oprette en gruppe for de pågældende maskiner og derefter oprette nøgler, der kun er gyldige for denne gruppe.

GetKeyHistory: https://dev.trackunit.com/docs/keyhistory
Få information om aktiveringshistorikken for en given nøgle.

GetReportTrip: https://dev.trackunit.com/docs/trip
Få information om, hvor længe en nøgle var aktiv på en bestemt maskine.

De to ovenstående anmodninger kan bruges til at oprette en rapport om aktiveringshistorik og samlet brug af en given nøgle, f.eks. hvis du ønsker at oprette en brugsoversigt for en given nøgle, efter en maskine er blevet udlejet.

Du kan gøre det samme men med en given maskine, ved at bruge følgende anmodning:

GetUnitHistory: https://dev.trackunit.com/docs/unit-history